Posle tri neprospavana dana provedena na prvom beogradskom Games.con festivalu, mogu samo reći da nije bilo uzalud.

Kao ljubitelj gejminga i konzola za igru, ali ujedno i domaćin na štandu b92.net/esports, mogu vam preneti deo atmosfere sa ova tri dana provedena u hali 2 Beogradskog sajama.

 

 

 

League of Legends, Hearth Stone, Overwatch, Dota 2, CS:GO, Heroes of the Storm, WarCraft, Paladins i mom nabrajanju nema kraja… Turniri na sve strane, gde god da se okreneš.

Svi su sa sobom doneli pozitivnu atmosferu i takmičarski duh. Na festivalu se predstavio veliki broj kompanija – čija je primarna okupacija gejming, gejming oprema, hardver i softver –  predstaviši publici svoja nanovija i najomiljenija „čeda“, poslednje reči tehnike s kojom planiraju da nadmaše konkurenciju i steknu što veći deo ‘kolača’ u jednoj od najunosnijih grana svetske privrede.

Od najnovijih Playstation Pro konzola, pa sve do laptopova specijalno napravljeni za svaki gejming izazov, takoreći prava ‘čudovišta’.

VR (Virtuelna stvarnost) takođe je predstavljen na nekoliko štandova, gde ste imali prilike da kročite u virtuelnu realnost i oprobate se u ne malom broju igara, a ako ste muzički podkovani imali ste štand sa ‘Guitar hero’ kutkom, gde ste mogli da se oprobate u sviranju gitare ili bubnjeva, a ko je želeo, iako nisu baš svi umeli – mogao je i da zapeva.

Mogli ste videti kako na licu mesto funkcioniše 3D animacija i 3D printing, i poneti sa sobom logo Games.con izrađenom na licu mesta.

Pripremljeno je i veliko takmičenje u cosplay performansima u kojima je kvalitet kostima i izvedbu kostimiranog lika procenjivao stručni žiri i to u dve kategorije: Gejmerski kostimi omiljenih likova iz igara i Filmski(strip) kostimi junaka.

Ljubitelji board game imali su svoj deo za takmičenje i to u više igara : Warhammer, Catan, Monopoly, Carcassone, Splendor…

Airsoft je bio prisutan na festivalu, a publika je mogla da se oproba pucajući u mete.

Organizovano je takmičenje u mačevanju Swordplay 2016.

Ni lepša polovina Games.con festivala nije odolela Street Fighter IV igri.

CS : GO

Cosplay dame na štandu b92.net/esports

Prijatelji iz Ubisofta uživaju uz Mortal Kombat.

Svi vi koji niste bili na ovogodišnjem Games.con festivalu, toplo vam preporučujem da sledeće godine dođete i učestvujete u jednom od mnogih takmičenja, ili kao posmatrač uživate u čarima gejminga.

Jer levelovati se mora.