Svi vi koji volite akciono-avanturističke igre imam nešto za vas.

Shadow of the Tomb Raider igru koju su napravili Eidos Montreal u saradnji sa Crystal Dynamics, a objavio je Square Enix 14. septembra 2018. za PC, Playstation 4 i Xbox one.

Nastavlja se narativ igre Tomb Raider 2013. i njegovog nastavka Rise of the Tomb Raider, koji predstavlja dvanaestu glavnu ulogu u seriji Tomb Raider.

Priča vodi Laru Kroft kroz Južnu Ameriku i Mesoameriku ( ancient Mesoamerica ) do legendarnog grada Paititi. Lara takodje vodi borbu protiv paraformalne organizacije Triniti i pokušava da spreči apokalipsu koje su drevne Maje pokrenule.

Surova okolina oko nje prepuna zamki i opasnih životinja, vatrenog oružija i tajnih grobnica. Otključavanje novih nagrada i prelaženje sporednih misija i sakupljanje resursa za izradu korsnih materijala. Oprobaćete vaše veštine u borbi protiv divljih zveri džungle i to samo sa lukom i strelama.

Iako su mnogo digli ruke od ove igre smatrajući da je prastara i da je Uncharted i Drejk pegazio Tomb Raider, smatram da je ova igra uradjena odlično, i da će vas držati satima zakucane u fotelji dok se šunjate po grobnicama i pokšavate da sprečite apokalipsu!

Da vam ne otrkivam baš sve detalje iz ove igre Woo land of gaming vam preporučuje da probate Shadow of the Tomb Raider!