Da li ste oprobali svoje veštine u Red Dead Redamption 2, možda Assassin’s Creed Odyssey ili Shadow of the Tomb Raider? Da li ste i ove godine izlomili svoje tastature i džojpede spremajući se za CES-GO ili League of Legends turnir? E, vala ja jesam! i ako se pitate zbog čega predobri Woo menja tastature na pola sata? Bliži se finale prve „triologije“beogradskog festivala igara i pop kulture Games.con. U svom najboljem  trećem izdanju od 30. Novembra do 2. Decembra, prestižna domaća manifestacija smestiće se u najvećim halama Beogradskog sajma, Hali 1 i Hali 2, na preko 25.000 kvadratnih metara.

Time naš domaći  proizvod Games.con  i zvanično od ove godine postaje najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom “levelovati se mora”, festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.

Ovo je epicentar samog vrha gejming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima. Pre svega, Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara – od virtuelne realnosti, preko PC gejminga i konzola sve do tradicionalnih društvenih igara.

Načuo sam , kako naši kladioničari kažu “ Imam dojavu“ da dolaze ozbiljne svetske face i gejmerske kuće  kao što su Bethesda, Take Two, Nintendo, WB Games, Ubisoft…(možda.. ko zna)

Kao festival popularne kulture, Games.con je samit takozvanih “fandoma” – mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju.

Ove godine, posebnu pažnju Games.con će takođe pružiti i najboljem što domaća pop kultura ima da ponudi.

U svom prvom izdanju, Games.con je okupio 20, a u drugom preko 30.000 posetilaca. Ove godine, organizatori manifestacije, Digital & Entertainment Festivals, očekuju da se taj broj udvostruči.

Pored zabavnih sadržaja, Games.con će okupiti i sam vrh IT industrije, gaming industrije, domaćih, regionalnih i stranih developerskih timova, i pružiće im “prozor u svet” u okviru konferencije Horizon Games.

I za sam kraj mog bloga želim da vas pozovem da posetite u što većem broju Games.con i da svratite u najbolju free gejming zonu B92.net/esports gde ću vas ugostiti kao pravi domaćin i dozvoliti da oprobate svoje veštine uz najnovije igre za konzole. Možemo se i pohvaliti da smo poslednje dve godine progrlašeni za najposećeniju i najbolju free gaming zonu!

Neka tako ostane i ove godine!!

Vidimo se na Games.con jer „Levelovati se mora“