Mislim da nema muške osobe koja ne vidi nešto lepo u 30-40-50-tim…Taj retro stil,stari dobri Rock n Roll, Blues, Jazz, Swing.Živelo se za muziku, postojali su maniri, muškarci su bili džentlmeni, imali su stil i ponašanje kojem žene nisu mogle da odole.

Svuda je bio prisutan Rock n roll, to je bio način života , kola, šeširi, igranke! I da, moram da naglasim, muškarci su bili muškarci. Da imam kod sebe teleport ukucao bih to davno vreme za mnoge i poveo vas da osetite deo tog života, ali ovog puta ću vam kroz taj teleport doneti  frizure iz te epohe.

Ja sam dete 80-tih, rap satav De la Soul i baš ova frizura je obeležila deo mog života. Od 87-e  sam jako želeo da imam ovu firzuru po svaku cenu, tražeći po gradu dovoljno dobrog firzera da baš ovo furam u školi. I da! Sve se vrti oko dobrog frizera, njegovih magičnih ruku i znanja, čoveka koji ima dovljno stila i iskustva da oživi frizuru koja je bila totalni hit. E meni je baš to pošlo za rukom i bio sam car sa ovom frizom .

Mislim da svaka od ovih firzura tačno oslikava vreme i period kada je bila toliko popularna i tražena. Ako neki od vas misle da je sve ovo otišlo u zaborav , e tu se grdno varate!

Jer kod nas i dalje žive ove frizure, brkovi i brada…Da baš u našem glavnom gradu možete poželeti i vi da uđete u teleport i da ponosno nosite neke od ovih frizura. Za to je zalužan jedan poseban tim.

The Barbers su tri beogradska berbera : Bata Kovačević, Milan Despinić i Karlo Zagorac. Barbershop The Barbers je isključivo za muškarce i dečake.

Kako Berberi kažu, tu je mesto samo za muške priče i druženje.

TELEPORT hair collection 2016

 

Haircuts by The Barbers

Styling by Pablo Chakon

Photo by Marko Cvetković