Ljubitelji epske fantastike moći će i ovoga puta da uživaju i posete Dom omladine Beograda 10. aprila gde će se održati šesti po redu Festival epske fantastike. Glavna tema festivala biće “Igra prestola“ TV serija i književno delo. Druga tema festivala oslanja se na TV seriju “Vikinzi“.

Kao i do sada na festivalu će posetioci moći da prisustvuju predavanjima i tribinama vezanim za “Igru prestola“ i “Vikinge“ ali biće i tribina koje će imati cilj da upoznaju posetioce sa delima i piscima iz opusa epske i naučne fantastike.

Pored toga, tokom čitavog festival posetioci će moći da se upoznaju i sa novim društvenim igrama na temu epske i naučne fantastike. Kao i do sada klubovi društvenih igara organizovaće prezentacije i turnire tokom čitavog dana tako da će posetioci moći da isprobaju mnoge igre bazirane na različitim temama iz opusa različitih žanrova epske fantastike.

Društvene igre :Game of Thrones & Vikings

Satnica:

Od 14:00 vrata Doma Omladine otvorena su za sve posetioce Festivala epske fantastike

Tribine i prezentacije, bioskopska sala Doma Omladine satnica:

14:30-15:30 „Igra prestola/ Pesma Leda i Vatre; Serija VS Knjiga“ Tribinu vodi Lazar Dragojlović

16:00-17:00 “Epska fantastika i Heavy Metal“ (tribina na kojoj će biti predstavljeni brojni metal bendovi na koje je uticala epska fantastika) Tribinu vodi: Marko Mirnaović, gosti: Aleksandar Petrović Celtic, Srđan Branković (Alogia) i Dušan Marković (autor mnogih cover artworka za HM bendove koji su inspirisani fantasy tematikom)

17:30-18:30 Tribina o nordijskoj mitologiji – predavanje: OD POSTANKA SVETA DO SUMRAKA BOGOVA gde će biti osvrta na legende o postanku sveta kod starih Germana i priče o Odinu i Thoru (Tribinu drži Marko Vasić)

Tematika festivala „Mač i magija“ , biće Game Of Thrones i Vikinzi. Jedna od tribina biće OD NIFLHEJMA DO RAGNAROKA gde će autor Marko Vasić govoriti o postanku sveta, panteonu i sumraku bogova kod starih Germana, tj. detalje iz nordijske mitologije.

Kroz jendočasovnu priču i ppt prezentaciju, Marko će obraditi tematski način na koji je, po verovanju starih Germana nastao svet, a potom i bogovi i prvi ljudi.

Takođe, biće reči o svih devet svetova unutar Yggdrasila i osvrt na najzanimljivije legende o Odinu, Toru i Lokiju.

19:00-20:00 „Put kroz zemlje i istoriju Esosa i Westerosa“ Tribinu vodi: Lazar Dragojlović

20:15-21:15 Vikinzi:Holivud i Valhala…Istorijski osvrt na seriju Majkla Hirsta “Vikinzi“ iz ugla diplomiranog režisera Miloša Đurovića

Cosplay tema ličnosti iz “Games of Throne“ i „Vikings“ serijala.

Klubovi i duštva koji će učestovati na festivalu i čije ćete društvene igre moži da isprobate:

Društvene igre koje ćete moći da igrate i isprobate na festivalu:

Vikings-Warriors of the North: Pobednik je onaj igrac koji prvi uspe da otme cerke drugih ratnih vodja i da ih odvede u svoj kamp u cemu ce pokusati da ga sprece dugi brodovi ostalih igraca, morsko cudoviste i volja bogova!

Small World: U Small World-u igrači se bore da osvaje i kontrolišu svetu koji je jednostavno suviše mali za sve njih.

Small World je naseljena različitim rasama kao što su patuljci, čarobnjaci, Amazonke, divovi, Orci… koji koriste svoje trupe da zauzmu teritorije i osvoje susedne zemlje kako bi zbrisali druge rase sa lica zemlje.

Biranjem prave kombinacij 14 različitih fantazi rasa i 20 jedinstvenih moći, igrači teže da prošire svoja carstva – često na uštrb slabijih suseda.