Na prvom domaćem Games.con sam upoznao sjajnu ekipu programera iz Novog Sada koji su se tada predstavili publici kao momci koji prave igrice.

Njihov studio za igre zove se „Štap i Kanap“(Stick & Rope) samo ime vam govori da su sve sami uradili bez ičije pomoći.

U nastavku pročitajte njihovu priču o „Štapu i Kanapu“ i o njihovoj igri „Dashing Queen“ koju su upravo izbacili na Google Play Store i App Store.

Tekst: Stick & Rope team

Stick&Rope je nezavisni gejming studio iz Novog Sada.

To nezavisni se toliko već često čuje da se ne mora ni spominjati, ali sa razlogom, u tom obimu, iz kog smo i mi eto u toj priči. Ideja od starta nas a i ostalih indie timova je pravljenje igrica koje bismo mi igrali, drugačijih, sa krajnjim ciljem dodavanja novih vrednosti u industriji.

Proizvoda koje kroz fokus na pozitivno iskustvo igrača naprave finansijku korist a ne obrnuto. Ovo je naša vizija koja nas je okupila i kao svaka uvek je idilična, put do nje je međutim zahteva žrtvu.

Naša je bila da smo mnoge dobre ideje stavljali sa strane, preskakali i pažljivo birali onu za koju smo smatrali da smo sposobni. Shvatili smo da kreativnost bez ograničenja postaje sanjarenje, borba sa vetrenjačama na koju nismo bili spremni.

Ime našeg studia znači baš to, napraviti ono što možemo sa resursima kojima raspolažemo, a početak je gotovo bio samo sa „štapom i kanapom“. Tako je nastala naša prva igra „Dashing Queen“, koju smo baš evo krajem decembra i izbacili.

Jednostavna mehanika, sa elementima koje bismo mi voleli da vidimo u takvoj igri, težina i koncept da ne puštaju igrača i pomalo da ga nerviraju.

Igra koja za nas lično ima mnogo uspeha, bez obziro što je tek izbačena. Uspeh u vidu mnogo iskustva, bolje razumevanje projekta i svih njegovih tokova, kontakata i oformljenog tima sada pod istim krovom.

Naša priča nije duga i planiramo tek da je razrađujemo. Počela sa kafama posle faksa i poslovicom kao načelom „sve u svoje vreme“. Tako mi verujemo da će doći vreme i za velike stvari a do tada trčimo samo trke koje možemo da istrčimo, svaki put pomerajući granicu.

Do tada probajte Dashing Queen, a sledeće godine planiramo još bolje i zanimljivije naslove!

Pogledajte Dashing Queen trailer.

www.stickandrope.com