Sve ljubitelje graffiti art umetnosti obavestavamo  da će u petak, 20. novembra u 20h, premijerno biti prikazan dokumentarni film „Ellis“ u beogradskom „OUR“ baru.

U glavnoj ulozi ovog ostvarenja je oskarovac Robert de Niro, a režiju potpisuje JR iz Francuske, jedan od najvećih svetskih street art umetnika. Film je rađen po scenariju oskarovca Erika Rota (Eric Roth).

U avgustu 2014. godine, JR je dobio ponudu da radi na napuštenom ostrvu Ellis. Ovo ostrvo, koje se nalazi pored Kipa Slobode, je veoma specifično – prebivalište za 12 miliona migranata  od 1892. do 1954. godine. Na južnom delu ostrva, nalazi se i bolnica za migrante. JR je tokom svoje posete ostrvu kreirao mnoge instalacije u ovoj zgradi, a tom prilikom je snimljen i dokumentarni film. Cilj projekta je oživeti sećanje na ostrvo Ellis i migrante koji su pristizali sa svih strana sveta, ostavljajući svoje porodice i prošlost iza sebe, u strahu da mogu biti vraćeni. Prisustvo ovih ljudi, koji su oblikovali identitet moderne Amerike, i dalje se može osetiti među zidovima ove građevine. Ovo je prilika da se interpretiraju priče ovih ljudi kroz umetnost.

Trajanje filma je 15 minuta i premijerno će biti prikazan širom sveta u periodu od 9. do 22. novembra.

Nakon premijere filma, očekuje vas iscrtavanje grafita na temu filma i migranata od strane našeg najboljeg grafiti umetnika Andreja Žikića / Artez – a. Gosti će tako prisustvovati procesu stvaranja grafita uživo i fotografisati se ispred, nakon čega će fotografije biti podeljene po društvenim mrežama.

Osim Arteza, na događaju će biti i mnoge poznate ličnosti iz domaćeg sveta filma, sa alternatvine scene Beograda i šou-biznisa.

Posle premijere i performansa, nastavljamo sa žurkom u klubu „Our Bar”. Za gramofonima će biti neki od naših najboljih DJ-eva.