Dragi svi,
Veliko mi je zadovoljstvo što se kod nas već godinu za godinom održava extra zanimljiva manifestacija. Kao veliki obožavalc Tolkinovih dela, pozivam vas da dođete u “Dom Omladine” 16. januara 2016. I da zakoračite u svet Epske Fantastike.

Peti po redu Festival (Konvencija) Epske Fantastike, u ogranizaciji Mača i Magije, specijalno posvećen Tolkinu (JRR Tolkien). Program koji je pripemljen (tribne, predavanja, cosplay, društvene igre) uglavnom je fokusiran na bogaatom opusu Tolkina.

Konvencija će biti održana u Domu omladine Beograd 16. januara 2016. godine sa početkom u 14h.
Kao i na prethodna četiri festivala očekuje Vas bogat program: Predavnja, tribine, prezentacije (glavna sala), tematski Cosplay “Svita“ ( prvi put do sada kod nas,), gomila društvenih igara baziranih na epskoj, horor ili naučnoj fantastici, vodeći domaći klubovi u društvenim igrama, aleja izlagača, turniri, nagradne igre itd.

Tribine i predavanja satnica:

Otvaranje i ulaz: 14:00

15:00 LARP Srbija tribina (Lazar Dragojlović + gosti)

16:30 JRR Tolkien (zanimljivosti i background priče iz Tolkinovog sveta-Marko Miranović i Miloš Šurović)-brojne zanimljivosti uglavnom vezane za sve verzije Gospodara Prstenova ali i druga Tolkinova dela.

17:30 JRR Tolkien Poreklo mitoloških bića u Tolkinovom legendariumu (Miloš Djurović, Marko Mirnaović)

19:00 Christopher Lee: život i delo (Marko Miranović) tribina posvećena ovom legendarnom glumcu (od Drakule do Sarumana i natrag)

20:00 Proglašenje pobednika u cosplay-u i dodeljivanje nagrada

20:30 Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“: Bojan Butković i Miloš Petrik će imati tribinu na kojoj će predstaviti širok izbor pisaca i dela iz opusa epske fantastike

-Prezentacija Sistema LARP Srbija (u holu)

Klubovi društvenih igrara koji učestvuju: C22 Beograd, Grandier Shop. Zmaj klub društvenih igara, D 20 Pančevo, Sakurabana Beograd

Klubovi će organizovati prezentacije društvenih igara koje će moći direknto da se isporbaju i kupe na festivalu