BASS PASSION je zamišljen kao poligon za predstavljanje muzike koju kreiraju basisti/kontrabasisti. Bas kao instrument ili harmonska linija, neretko je u percepciji slušalaca u drugom planu. U novije vreme sve je više muzičara ovog usmerenja koji se ističu ne samo izvanrednom tehnikom sviranja, nego i nesvakidašnjom originalnošću u stvaranju nove muzike. BASS PASSION je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca.

Manifestacija Bass Passion biće POSVEĆENA KONTRABASISTI I JAZZ UMETNIKU MIHAILU MIŠI BLAMU. Cilj festivala BASS PASSION je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi, da publici izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi kao nosioce muzičke priče.

Organizovanje radionica sa umetnicima koji su nosioci muzičkog programa u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.
1. Koncerti međunarodno priznatih umetnika
2. Jam – session posle zvaničnog koncerta
3. Radionice muzičara koji nastupaju za mlade muzičare/studente na dan ili dan posle kooncerta

12.septembar – ĐORĐE STIJEPOVIĆ (SAD) (feat Vasil Hadžimanov, Sale Sedlar & Peđa MIlutinović)

13.septembar – ADAM BEN EZRA (IZR)

20.00, sala Amerikana, Dom Omladine Beograda
Sa Domom omladine, kao institucijom kulture sa velikom tradicijom i iskustvom, dogovorena je saradnja u realizaciji BP. Bass Passion će po istom dogovoru biti i promotivni događaj za Beogradski Jazz festival.